Apolitični

YouTube mijenja pravila: Dio kreatora više neće moći zarađivati novac od oglašavanja

U videozapisima s pretjerano komercijalnim sadržajem te sa sadržajem koje potiče loše ponašanje, a namijenjen je djeci, više se neće prikazivati oglasi ili će se prikazivati ograničen broj oglasa.

Iako su iz Googlea više puta naglasili kako žele da njihovi videoservisi YouTube i pogotovo YouTube Kids budu prikladna destinacija sa sadržajem za djecu i obitelji, u praksi se to nije uvijek pokazalo točnim. Kompanija je prije dvije godine kažnjena zbog nezakonitog prikupljanja podataka djece mlađe od 13 godina i kršenja zakona o zaštiti djece na internetu. Također, algoritam YouTubea u više je navrata djeci predlagao sadržaj koji nije za njihove oči, što je problem koji kompanija dugo nije riješila.

Sada su najavili nove opcije zahvaljujući kojima bi se djeci trebao omogućiti kvalitetniji sadržaj na YouTubeu. Naime, s novim promjenama koje stupaju na snagu s početkom sljedećeg mjeseca, YouTube više neće omogućiti monetizaciju sadržaja koji je namijenjen djeci, a čiji sadržaj ocjenjuju nekvalitetnim, tj. neprikladnim za djecu. Prema njihovim pravilima, to se odnosi na pretjerano komercijalne videozapise, kao i na videa s kojima se potiče loše ponašanje.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay