Apolitični

Xiaomijev najimpresivniji telefon – Xiaomi Mi Mix 4 s nevidljivom selfie kamerom!

Od prethodnog Mi Mix modela, čekali smo poprilično dugo (točnije skoro tri godine) te kako Mix serija Xiaomiju služi kao demonstracija tehnologija budućnosti, takav slučaj je i ovoga puta. Ovo je Xiaomi Mi Mix 4, Xiaomijev najimpresivniji telefon do sada, a službeno su otkriveni svi detalji koji uključuju specifikacije i poprilično visoku cijenu!

Xiaomi Mi Mix 4 priču impresivno započinje svojim 6.67“ AMOLED ekranom sa stopom osvježavanja od 120Hz te FHD+ rezolucijom. Sam ekran je blago zakrivljen na rubovima, no to nije ono što ga čini posebnim. Naime, Xiaomi Mi Mix 4 ima selfie kameru skrivenu ispod ekrana, a ona ima 20MP senzor (koji radi pixel binning i daje 5MP fotke).

Tako se selfie kamera na Mi Mix 4 telefonu uopće ne vidi, a Xiaomi tvrdi da je ova varijanta selfie kamere daleko bolja od onih početnih koje su predstavili Oppo i ZTE. Nad samim ekranom se nalazi Gorilla Glass Victus staklo koje će ga štititi od udaraca i padova.

Ispod haube, Xiaomi krije najnoviji i najsnažniji Qualcomm Snapdragon 888+ čip te 8 ili 12GB RAM-a kao i 128 ili 512GB interne memorije. Za autonomiju će se pobrinuti 4500mAh baterija koja će se puniti nevjerojatnim, 120W brzim punjačem žično, ili 50W brzim punjačem bežično. U svakom slučaju, impresivne brojke.

Inače, Xiaomi Mi Mix 4 ima cijenu od 770$ za 8/128GB model te 970$ za 12/512GB model, ali ovo su cijene u Kini gdje je trenutno jedino i predstavljen ovaj itekako nabrijan telefon.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Xiaomi