Apolitični

WINE DAY – Dan otvorenih vinskih podruma Istre se vraća!

Više od dvadeset godina posljednja svibanjska nedjelja u Istri tradicionalno je bila rezervirana za „Wine day – Dan otvorenih vinskih podruma“, sve do pojave pandemije prošle godine koja je onemogućila organizaciju velikih i malih manifestacija svugdje u svijetu, pa tako i ove, kao i brojne druge u Istri. No, omiljeni istarski eno-event ipak se vraća i to na radost svih ljubitelja dobre vinske kapljice, ali i zaljubljenika šetnji prirodnim i kulturno-povijesnim krajolicima.

  1. izdanje Wine daya – Dana otvorenih vinskih podruma održat će se 30. svibnja 2021. od 10 do 19 sati na području cijele Istre i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Svi željni putovanja vinskim cestama, degustacija najboljih vina po šarmantnim mjestima diljem Istre su više nego dobrodošli.

Svoja će vrata posjetiteljima širom otvoriti 57 vinarija iz šest istarskih klastera: Sjeverne Istre (s najvećim udjelom vinarija), Poreštine, Središnje Istre, Istočne Istre, Rovinjštine i Južne Istre.

Tijekom najavljenog hedonističkog doživljaja nudit će se mahom najpoznatije sorte vina, od Istarske malvazije, Terana, Muškata, Merlota, Cabernet Sauvignona do odličnih kupaža i brojnih drugih sorti, kao i pobjednička vina s posljednje 27. izložbe Vinistra – nedvojbeno za svakog po nešto.

Cijeli članak možete pročitati na: porestina.info

Foto: Pixabay