Apolitični

WinDays: Digitalna ekonomija može znatno pridonijeti hrvatskom BDP-u

Digitalna ekonomija može značajno promijeniti BDP i ‘krvnu sliku’ Hrvatske i to tako da do 2025. BDP-u može pridonijeti s 8,3 milijarde eura, kao i općenito rastu i razvoju i gospodarstva i društva u cjelini, glavna je poruka s 19. konferencije Microsofta Hrvatska “WinDays”, završene u petak.

WinDaysi ove su se godine održavali u šibenskom resortu Amadria park, okupivši iznova velik broj domaćih i stranih sudionika, oko dvije tisuće, čime su iznova potvrdili status jedne od najvećih poslovnih konferencija u Hrvatskoj, čiji je naglasak ove godine bio na umjetnoj inteligenciji, digitalnoj transformaciji i svemu povezanim s tim trenutno najjačim tehnološkim trendovima u svijetu.

Na konferenciji je, kako su izvijestili u petak iz Microsofta Hrvatska, iznijeto niz predviđanja i očekivanja od budućnosti, pa je tako predsjednik Microsofta za regiju središnje i istočne Europe Philippe Rogge naglasio da 83 posto poslovnih lidera u regiji središnje i istočne Europe vidi digitalnu transformaciju kao priliku za rast, kao i da će do 2022. najmanje 54 posto svih zaposlenika zahtijevati značajno dodatno osposobljavanje i usavršavanje.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Pixabay