Apolitični

Whirlpool radnicima nudi čak 1000 dolara za cijepljenje

Tzv. bonusi za cijepljenje kao jedno od sredstava za obuzdavanje pandemije mogli bi ubuduće biti praćeni zakonskom obvezom cijepljenja radnika u SAD-u

Dio američkih kompanija već neko vrijeme nudi radnicima novac kako bi se cijepili protiv covida-19, a jedna od njih, Whirlpool, upravo je povećala iznos tog poticaja i sada radnicima nudi čak tisuću dolara, objavio je CNN.

S takvim izdašnim iznosom poticaja nisu, međutim, prvi. Ljetos je Vanguard, američko društvo za upravljanje imovinom koje spada u krug vodećih na svijetu, objavilo da će 16.500 zaposlenika u SAD-u koji donesu potvrdu o cijepljenju do 1. listopada dobiti tisuću dolara. U medijima je bio objavljen i niz drugih korporativnih primjera s mnogo skromnijim iznosima, od nekoliko desetaka do 500 dolara, a neke su kompanije, poput Amtraka, davale zaposlenicima nagradu u vidu nekoliko plaćenih sati više.

Tzv. bonusi za cijepljenje kao jedno od sredstava za obuzdavanje pandemije mogli bi ubuduće biti praćeni zakonskom obvezom cijepljenja radnika u SAD-u. Naime, administracija predsjednika Joea Bidena najavila je da će obvezati kompanije s više od 100 zaposlenika da osiguraju da su svi radnici cijepljeni ili da oni koji nisu cijepljeni budu testirani svaki tjedan.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay