Apolitični

WeChat Channels uveo video zabrane: Korisnici ne smiju nositi donje rublje na glavi, niti jesti čarape!

Tencent Holdings, internetski div iz Kine u čijem je vlasništvu i popularna komunikacijska platforma WeChat koja ima oko 1,25 milijardi korisnika, objavila je nove uvjete korištenja WeChat Channelsa koji su, blago rečeno, prilično bizarni. Channels je razvijen kao konkurent TikToku i korisnicima omogućava dijeljenje kratkog videosadržaja s drugim korisnicima te mreže, a uvjeti korištenja odnose se i na prijenose uživo putem WeChata.

Među tim zabranama, posebno se ističu dvije – zabrana nošenja donjeg rublja na glavi te jedenje čarapa. No to nije sve – u prijenosima uživo i objavama putem WeChata korisnici ne smiju nositi vojne ili policijske odore, zabranjeno je gatanje, objavljivanje snimki iz noćnih klubova i salona za masažu, kao i – nagađanje spola djeteta prije rođenja. Također, zabranjeni su i videozapisi s pušenjem, ispijanjem alkohola, psovanjem, pokazivanjem tetovaža, kao i videa opasnih aktivnosti poput padobranstva, parasailinga, ali i stvari poput – uništavanja kaktusa golim rukama.

Naravno, nije teško zaključiti da je zabranjena i golotinja, a čak postoje i pravila o dužinama haljina i kratkih hlača koje pripadnice nježnijeg spola mogu nositi. Također, na WeChatu nema niti “vulgarnih pornografskih igrica” poput spankanja, seksualnih pokreta i slično, a zabranjeno je i fokusiranje određenih dijelova tijela.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay