Apolitični

Vukovar Film Festival

Deseto izdanje Vukovar Film Festivala i ove godine donosi premijere brojnih nagrađivanih filmova iz susjednih zemalja te s brojnih prestižnih filmskih festivala, a krenulo 22. Kolovoza i trajat će do 27. kolovoza u Vukovara, Vinkovcima i Valpovu.
Jedini festival na Dunavu, kako ga od milja organizatori i filmoljupci nazivaju i ove godine premijerno će u Hrvatskoj prikazati brojne filmove podunavskih i susjednih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Češke, Grčke, Mađarske, Moldavije, Slovačke, Njemačke, Rumunjske, Srbije, Ukrajine te naravno, Hrvatske.
Vukovar Film Festival projekt je čija se pozitivna atmosfera i ljubav prema filmu prepoznala već u samim začetcima, a svake godine festival sve više napreduje, privlači sve brojniju publiku te stasa u pravu filmsku meku.

Vukovar Film Festival


U konkurenciji glavnog programa našli su se brojni dugometražni, kratkometražni i dokumentarni filmovi prikazivani na cijenjenim filmskim festivalima poput festivala u Cannesu, International Film Festivala u Karlovym Varyma, Danima hrvatskog filma, Flensburg festivalu kratkog filma i brojnim drugima.
Šestodnevni filmski festival tako će prikazati brojne filmove čiji cjelokupni program možete pogledati na službenim stranicama festivala
http://www.vukovarfilmfestival.com/vff10/hr/raspored, a osim filmova možete se priključiti i popratnom programu koji će obilovati brojnim matinejama, tematskim programima, edukacijom i naravno, kasnovečernjom glazbenom zabavom uz brojne izvođače među kojima su Frajle, Soulfingersi i brojni poznati DJ-evi.


U sklopu edukativnog programa organizirane su brojne radionice poput radionice „Od ideje do realizacije” za sve ljubitelje filma koji bi se voljeli okušati i u stvaranju vlastitog filmskog uratka te radionica animiranog filma Stop animacija za one najmlađe.
Dunavska scenaristička radionica tradicionalna je radionica čiji osnovni cilj je sve prisutne i zainteresirane educirati i potaknuti na stvaranje vlastitog filmskog scenarija. Uz opuštenu atmosferu te vodstvo stručnih mentora odgojno-obrazovni segment je osiguran, a veseloj atmosferi svakako će pridonijeti što brojnija grupa mladih scenarista.
Osim filmskih, za djecu i mlade biti će organizirane i radionice stripa te brojne izložbe.
Sve informacije vezane uz kupnju ulaznica također se mogu pronaći na službenim stranicama festivala http://www.vukovarfilmfestival.com/vff10/hr/festival/ulaznice/ .
Vukovar Film Festival već devet godina na glasu je kao umjetničko-zabavni projekt čijem rastu doprinose filmovi brojnih filmskih festivala, ali i organizacija koja se svake godine sve više trudi upotpuniti događaj brojnim radionicama i izložbama. Osim filmskog iskustva, festival nudi i nezaboravno iskustvo druženja i tople atmosfere koju svake godine prepoznaje sve veći broj ljudi, pa se nadamo da će okrugli rođendan filmskog festivala na Dunavu zaista zasjati svjetlom kojim to ovaj zanimljivi umjetnički projekt zaslužuje.