Apolitični

„Vučjom stazom“ jurile stotine natjecatelja!

„Vučjom stazom“ jurile stotine natjecatelja!

U nedjelju, 22. siječnja ‘Kamešnica cycling team’ je uspješno organizirao svoju prvu utrku rekreativnu XCO ‘Vučja staza’.

Još uvijek su puni dojmova i slušaju pohvale na stazu i sveukupnu organizaciju čime su jako zadovoljni. Na samoj utrci je sudjelovalo 123 biciklista s područja Lijepe naše, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Uz veliki broj gostiju na stazi je nastupilo i dosta domaćih natjecatelja od kojih ćemo izdvojiti članove ‘Kamešnica cycling teama’.


Zasigurno najbolji rezultat za klub jučer je ostvario Petar Bašić, koji je briljirajući na domaćoj stazi osvojio još jedno zlato. Petar se natjecao u kategoriji do 16 godina gdje su izvrsnom vožnjom stazu prelazili i Petar Bečko (5. mjesto), Boris Laco (6. mjesto), Luka Bašić (9. mjesto), Petar Katić (10. mjesto) te Karlo Brčić (14. mjesto).


U sljedećoj kategoriji do 20 godina imali su tri predstavnika dok je samo Stipe Bodač (9. mjesto) uspješno završio utrku, Ivica Bašić i Ivan Ivanušić nakon sjajnog uvoda i djela utrke zbog tehničkih problema bili su prisiljeni odustati. Kvarovi na biciklu nisu izostali ni u sljedećoj kategoriji gdje je na odustajanje bio prisiljen Ivan Brčić. Uz Ivana, u istoj se kategoriji natjecao i Petar Bašić Šiško koji je svoju prvu utrku završio na 12. mjestu.
U malo ‘iskusnijoj’ kategoriji od 30 do 40 godina natjecala su se tri člana kluba gdje je najbolji plasman osvojio Ivan Žanko zauzevši 16. mjesto, 22. mjesto pripalo je Josipu Đuli, a 28. Nikoli Bašiću.
Na kraju dolazimo do one kategorije u kojoj se natjecao najstariji natjecatelj, predsjednik Ivan Bašić. ‘Žestoka’ kategorija, iz koje dolazi i sveukupni pobjednik utrke, uvijek je među najzanimljivijim pa je tako bilo i ovoga puta. Tu se vodila jaka borba od 2. do 6. mjesta u sva četiri kruga, a Ivan je izvrsnom vožnjom, uz veliki pritisak oko utrke, završio na izvrsnoj 4. poziciji. Velike zahvala idu cijeloj ekipi na natjecanju, volonterima, donatorima, dežurnim službama i prijateljima koji su zajedno omogućili ovaj događaj.


U cijelosti donosimo i izvještaj službenih osoba.
‘Mladi klub BK Kamešnica upustio se u zahtjevnu organizaciju XCO utrke od 4 kruga po 5 km i u tome je u potpunosti uspio. Prije samog starta organizator, a i svi natjecatelji gledali su put staze u nevjerici i s malo straha jer je na stazi bilo dosta leda i blata, ali već nakon treninga pokazalo se da su domaćini odradili izvrstan posao i stazu kvalitetno pripremili, čak i za takve uvjete.
Dobro označena staza s dosta redara doprinijela je da se vozači oslobode straha i uživaju u nesvakidašnjim uvjetima utrke. Start i feed zona je iz samoga centra Otoka pored osnovne škole, ali već od tu kreće prava borba s ledenim terenom i pozicioniranje pred izazovnije segmente. Iza toga organizator je provukao stazu zabavnim blatnim poljima i makadamima koji su bili idealan uvod u najduži uspon na kojem se nastavljalo hrvanje s blatom i ledom.
Potom su se izmjenjivali strmi kratki usponi i uski vijugavi spustevi. Nakon što su vozači savladali sve te prepreke čekala ih je nagrada pred ciljnu ravninu u obliku zabavnog šumskog singletrack-a koji je bio jedan od rijetkih suhih dijelova staze. Još jedna stvar se isticala, a to su mnogobrojni navijači koji su pratili utrku na svim zanimljivim dijelovima staze.


Prostor osnovne škole se pokazao izuzetno zahvalno rješenje, pa su svi natjecatelji imali tuševe i garderobu na raspolaganje te parking za automobile odmah uz prijave i start utrke.
Domaćini su još jednom po završetku utrke odlučili napraviti događaj nezaboravnim za sve natjecatelje, pa su organizirali ručak sa više sljedova hrane i pića. Tu je ujedno bilo i proglašenje najbržih po kategorijama, ali i najstarijeg i najmlađeg natjecatelja. Rezime svega je da ovakvom stazom, organizacijom i logistikom ne bi se posramili utrkom za mtb XCO prvenstvo Hrvatske.’
Službeni rezultati utrke možete pogledati na http://mtb-timing-xczld.herokuapp.com/races/7 ili na Facebook stranici kluba.