Apolitični

Vrličani obilježavaju sv. Spasa i dane HPD-a Zolja

Vrličani i oni koji potječu iz ovog slikovitog kraja uskoro obilježavaju dan sv. Spasa i HPD-a Zolja kroz istoimeni program kojim se naglašavaju vrijednosti i duhovni život spomenute crkve, kao i humane i društveno korisne osobine ovoga planinarskog društva. Prigodna manifestacija održat će se 15. i 16. svibnja 2015. g. u crkvi sv. Spasa i na izvoru rijeke Cetine.

Riječ je o odličnoj prilici za bijeg od gradske gužve i šetnju na čistom zraku cetinskog kraja koji oduvijek plijeni ljepotom, ali i događajima. Programski dio proslave sastoji se od nekoliko zbivanja. Petak je rezerviran za okupljane planinara i hodočasnika na izvoru Cetine gdje je osiguran prostor za kampiranje, a u subotu je u planu edukativni i vjerski dio programu. Tako će prof. Marko Duvnjak održati prezentaciju o sv. Spasu s početkom u 10 sati pokraj crkve, nakon čega u 10:30 sati slijedi sveta misa koju predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Nakon mise prisutni će se okupiti na izvoru Cetine gdje će, kako ističu domaćini, biti osigurani besplatni grah i vrlički uštipci za sve posjetitelje. U popodnevnim satima uz opušteniju atmosferu slijedi razgledavanje navedenog izvora i okolice u organizaciji HPD-a Zolj.
Evo ugodne prilike uz vrličke planinare, vjernike, Vrličane i sve goste dobronamjernike vikend provesti na aktivan način.

Više u kategoriji: Kultura; Povijest

D. Šabić, mag. nov.