Apolitični

Vrijednost tvrtke NVIDIA porasla za 277 milijardi dolara u samo jednom danu

NVIDIA je dominantan igrač na tržištu proizvodnje čipova, ali posljednjih tjedana rast tvrtke bio je toliko brz da bi uskoro mogla postati najvrjednija tvrtka na svijetu.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica NVIDIA-e (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica“. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Tvrtka je u središtu najsuvremenijeg razvoja umjetne inteligencije kroz svoje specijalizirane AI čipove, a tvrtke poput Microsofta, Facebooka, Tesle, Samsunga i Applea kupile su tisuće čipova za svoje proizvode. 

Tvrtka je 22. veljače objavila svoje rezultate zarade koji su premašili čak i visoka očekivanja, premašivši ciljeve i prihoda i zarade. Dan nakon objavljivanja rezultata, cijena dionice skočila je za 16,4%. To je predstavljalo jednodnevni rast vrijednosti tvrtke od 277 milijardi dolara – rekordan rast vrijednosti tvrtke. NVIDIA je sada treća najveća tvrtka na svijetu, a samo Apple i Microsoft imaju veću tržišnu kapitalizaciju.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Image by rawpixel.com on Freepik