Apolitični

Vrhunsko obrazovanje u Kopilici [1. dio]

Kopilica je pravi mali obrazovni raj, ne samo za splitske već i druge studente koji odluče nadograđivati znanja i stjecati visoku naobrazbu te jednog dana iz nje izići kao mladi stručni i obrazovani ljudi pred kojima je u profesionalnom smislu sigurna svijetla budućnost.

U ovom stručnom, obrazovnom i studentskom dijelu Splita smješten je sveučilišni Odjel za stručne studije u kojem više od stotinu profesora, sveučilišnih predavača doktora znanosti, inženjera i drugih marljivo, stručno i samozatajno prenose znanja i iskustva na više od dvije tisuće studenata koji stječu visoku naobrazbu na jednom od odsjeka među kojima su Elektronika, Elektroenergetika, Informacijska tehnologija, Konstrukcijsko strojarstvo, Računovodstvo i financije, Trgovinsko poslovanje kao i neki specijalistički diplomski stručni studiji.

Kopilica – mjesto gdje se rađa budućnost

Iz nama nepoznatog razloga, nažalost, ni mediji ne izvještavaju o ovoj visokoškolskoj instituciji koliko bi, sudeći po enormnim uspjesima i projektima, trebali. A riječ je ipak o instituciji koja već godinama stvara stručnjake u svjetski propulzivnim gospodarskim industrijama, umrežuje se sa sjajnim renomiranim svjetskim tvrtkama te tako itekako doprinosi razvoju društva na lokalnoj, ali i na većoj razini.
Upravo u to, a i još mnogo više, uvjerili smo se posjetivši prostore Odjela za stručne studije Sveučilišta Split u Kopilici.

Osim zavidnih prostornih i drugih tehničkih resursa, i domaćin te profesori institucije pokazali su se kao vrlo otvoreni, srdačni i susretljivi ljudi, zahvalni našem mediju (Apolitični portal) što je pokazao zainteresiranost za njihovo postojanje kao i za rad sa studentima koji iz godine u godinu sve više žele svoja visoka znanja stjecati upravo kod njih. Naši sugovornici bili su dr. sc. Bože Plazibat, pomoćnik pročelnika Odjela, dr.sc. Ado Matoković, pročelnik Sveučilišnog odjela za stručne studije i pročelnik Odjela za IT sektor, mr. sc. Ivica Ružić.
Svakako pogledajte reportažu!