Apolitični

Vrhunski jazz i blues u zadarskom muzeju

Po prvi put na 21. Zadarskom kazališnom ljetu od 28. do 30. srpnja u organizaciji HNK-a Zadar i Turističke zajednice grada Zadra kreće ZADAR JAZZ & BLUES festival. Koncerti će se održati u dvorištu Muzeja antičkog stakla s početkom u 21:30.

Ovo su uistinu vrhunski koncerti, tvrde odlični poznavatelji jazza i bluesa, pa bi svakako trebalo doći do Zadra u dane muziciranja svjetski prepoznatljivih stilova glazbe. Kako ih ne biste preskočili, donosimo vam i programski kalendar nastupa u zadarskom muzejskom prostoru.
– Utorak 28.07. Brian Auger’s Oblivion Express
– Srijeda 29.07. Neal Black & The Healers
– Četvrtak 30.07. Camille Thurman & MMT Quartet

A kako su ovakvi glazbeni nastupi rijetki na Jadranu, dobro je znati neke informacije o umjetnicima koji su već sada privukli Zadrane i ljubitelje ovog stila glazbe.
Brian Auger, svjetski poznati jazz glazbenik nominiran za Grammyja zabavit će vas uz jazz, rock, soul i funk glazbu sa svojim bandom Oblivion Express. Svirao je i pratio zvijezde poput Roda Stewarta, Tony Williamsa, Led Zeppelina, Eric Burdona pa čak i Jimija Hendrixa.
Izvanredni američki blues pjevač i gitarist Neal Black sa svojim bandom The Healers po prvi put u Zadru priredit će nezaboravan koncert.
Mlada i talentirana saksofonistica, flautistica, vokalistica i skladateljica Camille Thurman osvojit će vas svojim baršunastim i toplim zvukom tenor saksofona i fascinantnim rasponom glasa.
Ova skupina vrhunskih glazbenika pružit će gledateljima glazbeno putovanje kroz svijet različitih melodija koje bi zbilja bilo šteta propustiti. Vješto kombiniraju jazz, rock, soul i funk, što je prepoznato od brojnih štovatelja kvalitetne glazbe diljem svijeta. Više od dvadeset albuma u izdanju Warner Brosa i RCA-a Brianu Augeru donijelo je nominacije za prestižnog Grammyja, deset albuma na Billboardovoj ljestvici Hot 100, te titulu kuma acid jazza

Trebate li još preporuka za uživanje u ovom koncertu?
I kada pročitate ove riječi koje opisuju najavljene glazbenike sigurno će se u vama javiti želja za odlaskom u grad sv. Donata, grad povijesti, kulture, znamenitosti i umjetnosti.

Više u kategoriji: Kultura

Izvor i foto: HNK Zadar

D. Šabić, mag. nov.