Apolitični

Vremena se mijenjaju: Djeca za džeparac više ne žele pravi, već virtualni novac!

Čini se da je mnogim mladima danas važnije kako izgledaju i što nose u virtualnom, umjesto u stvarnom svijetu.

Za njih je od velike važnosti što rade online, odnosno što objavljuju putem interneta, koliko lajkova i komentara imaju njihove objave, koliko ih ljudi prati, a ono što je starijima također teško shvatiti jest da je mladima iznimno važno kako se odijevaju i što nose u virtualnom svijetu, odnosno videoigrama.

Brojni su takvi virtualni svjetovi poput Robloxa, Fortnitea i brojnih drugih besplatni za igranje, no u njima se troše stotine milijuna dolara za različite virtualne dodatke – npr. neko novo oružje u Fortniteu ili čizme u Robloxu mogu stajati 5 do 10 dolara.

Prema priči The Wall Street Journala, čiji su novinari razgovarali s nekim obiteljima s mlađom djecom, mnogi maloljetnici više niti ne traže papirnati novac, a često niti klasične igračke i fizičke stvari. Umjesto toga, njima je važnija digitalna odjeća i nekakve stvari u virtualnom svijetu pa od roditelja traže da im kupuju virtualne valute koje onda mogu trošiti u Robloxu, Fortniteu i drugim igrama i virtualnim svjetovima.

A koliki se novac okreće u tom virtualnom svijetu, najbolje možemo vidjeti na primjeru Robloxa koji je prošle godine ostvario prihode od skoro 2 milijarde dolara i to većinom od prodaje svoje virtualne valute Robux.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay