Apolitični

Vransko jezero – državno prvenstvo u triatlonu

Predivno prirodno bogatstvo Parka prirode Vransko jezero, smještenog između dalmatinskih gradova Zadra i Šibenika od ovog mjeseca ne privlači goste isključivo svojim prirodnim ljepotama i gospodarskim blagom, već i bogatim zabavnim i sportskim programom.

Park prirode Vransko jezero tako od ove jeseni kreće s cijelim nizom projekata koji bi ovaj prostor prirodnog bogatstva učinili dostupnim i poznatim široj turističkoj publici, a osnovni cilj jest da Vransko jezero postane prirodni prostor Hrvatske koji je pri tome i novčano neovisan.

Program će obilovati brojnim zabavno-sportskim događanjima, a prvi u nizu je sportski događaj koji će se odviti u subotu 10. rujna –  Državno prvenstvo u klasičnom kros triatlonu. Mlađi natjecatelji moći će se okušati u Državnom prvenstvu u kros supersprint distanci, a rekreativci u Kros duatlonu.

Ravnatelj parka prirode Vransko jezero, Danijel Katičin, predsjednik Triatlon Kluba Zadar Ivan Gobin te predsjednik Hrvatskog triatlon saveza kao osnovni cilj ove suradnje naveli su spoj otkrivanja nebrojnih prirodnih ljepota Vranskog jezera uz sportsku rekreaciju i druženje.

Svi oni koji se odluče Vransko jezero malo bolje upoznati kroz zanimljivo sportsko događanje to će moći ovog rujna na obilježenim triatlonskim etapama. Naime, svi triatlonci kako bi došli do cilja morat će preplivati 1,5 kilometar, 20 kilometara voziti bicikl te pretrčati stazu dugu 6,5 kilometara. Sve to sportašima će olakšati predivan prirodni ambijent Vranskog jezera koji natjecatelje naprosto mami ka cilju. Iz organizacije vjeruju da će nakon ovogodišnjeg državnog natjecanja u triatlonu prostor Vranskog jezera postati ciljano odredište brojnim međunarodnim sportskim i triatlonskim događanjima.

Nedovoljno iskorišten prirodni prostor parka prirode Vransko jezero ovim bi programom trebao pokrenuti napredak turizma u postsezoni i produžiti vremenski period u kojem gosti dolaze na područje Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Vransko jezero, iako ocijenjeno kao park prirode, obiluje još brojnim neistraženim i neiskorištenim prirodnim blagima, pa iz organizacije i turističke zajednice vjeruju da će ovakva društvena i sportska događanja, koja započinju programom Državnog natjecanja u triatlonu, dodatno privući posjetitelje koji će prepoznati višestruke vrijednosti ovog parka prirode.