Apolitični

Vranjičani sretni zbog novog igrališta

SONY DSC

Ove nedjelje 8. svibnja 2016. u Vranjicu očekuje nas svečanost povodom otvaranja velikog igrališta s umjetnom travom u Sportskom centru Kava u Vranjicu. Svečanost otvaranja održat će se u 16.00 sati.

U Vranjicu na lokalitetu Vranjička kava izgrađeno je gradsko nogometno igralište standardnih dimenzija s umjetnom podlogom, namijenjenog za potrebe sva tri solinska gradska kluba – Solina, Omladinca iz Vranjica i Slogu iz Mravinaca.
Radove je izvodila tvrtka Cestar, a prva faza radova je vrijedna 2,5 milijuna kuna i obuhvaća izgradnju terena s umjetnim travom s oko 7 200 metara četvornih. Riječ je o jednoj od najkvalitetnijih trava nizozemskog proizvođača. Navedimo kako i prva faza obuhvaća i postavljanje ograde oko igrališta, dvije glavne vratnice i četiri pomoćne te zaštitnu mrežu iza vratnica i kabine za pričuvne igrače.
Druga faza, a koja bi se trebala realizirati tijekom ove godine, jest postavljanje rasvjete, vrijedne oko 350 tisuća kuna, montažnih svlačionica vrijednih oko 250 tisuća kuna.
Također, želja je grada Solina da pripremi i preda projekt i kandidaturu za sredstva Olimpijskog odbora i HNS-a, da ovaj cijeli teren koji je u vlasništvu grada Solina, zapadno od igrališta Omladinca, u suradnji s Olimpijskim odborom izgradi još dva nogometna igrališta te da ovo postane paraolimpijski centar.

Nakon prigodnoga svečanoga programa u kojem će nastupiti Gimnastički klub Salto, Plesni studio Gita i Solinske mažoretkinje, uslijedit će program finalnih utakmica turnira juniorskih momčadi NK Omladinac, NK Solin, HNK Sloga i HNK Hajduk.

Nedjelja, 8. svibnja 2016.
14.30 – Utakmica za 3. mjesto
16.00 – Svečano otvaranje igrališta
16.30 – Finale turnira

Izvor i foto: solin.hr (R. Bućan)