Apolitični

Vozili smo Thaliju na struju, preinačenu putem prvog hrvatskog konverzijskog seta!

Želite li si priuštiti električni automobil za vožnju gradom, a novi modeli su vam iznad platnog razreda? Rješenje je moguće naći i u obliku domaćeg kita za pretvaranje postojećih gradskih automobila u električne…

Njegovog smo autora, pokretača startupa EV EvolutionDalibora Šimunovića, posjetili nedavno u njegovom uredu u Zagrebu, kako bismo doznali više o tom jedinstvenom proizvodu.

Njegova tvrtka već sada nudi razne dijelove za konverziju automobila, poput motora, punjača, kompresora, raznih pumpi i dodataka, no odnedavno u ponudi ima i cijeli komplet – za koji smo se prilikom posjeta uvjerili i da funkcionira, u legalno atestiranom i registriranom Renaultu Thaliji, prebačenome 100% na električni pogon.

Nakon logičnog prvog koraka elektrifikacije starijih gradskih automobila, kod kojih je to najjednostavnije, najjeftinije i najisplativije, bit će tu i kitova za veća vozila, gospodarska vozila, pa možda i plovila, sve uz integraciju sustava punjenja i Vehicle2Grid sustava, ali to su već priče za neki drugi članak.

Zaključimo ovaj, stoga, informacijom o cijeni – za samo 5 tisuća eura već danas možete svoj stari benzinac ili dizelaš početi pretvarati u električni, legalno ga registrirati i voziti u Hrvatskoj (čak i registracija je jeftinija nego za “fosilca“), uz nezanemariv osjećaj ponosa što ste sami, ili tek uz nečiju pomoć, u automobil ugradili domaći sustav jeftinog, električnog i ekološkog pogona.

Cijeli članak možete pročitati na: autonet.hr

Foto: Pixabay