Apolitični

Volkswagen predstavlja najsuvremeniji prototip putničkog drona: Upoznajte ‘Letećeg tigra’

Urbana zračna mobilnost trebala bi postati ključni tržišni segment, a ovaj će projekt vertikalne mobilnosti biti novi premium koncept mobilnosti. Konačna verzija mogla bi prevesti četiri putnika i prtljagu na udaljenosti do 200 km

Volkswagen Grupa Kina je predstavila svoj prvi električni prototip putničkog drona s vertikalnim uzlijetanjem i slijetanjem (eVTOL – electric Vertical Take-Off and Landing), kao dio svoje strategije za istraživanje i postavljanje novih temelja u potpuno električnim i održivim individualnim konceptima mobilnosti.

Godine 2020. Volkswagen Grupa Kina pokrenula je projekt vertikalne mobilnosti kako bi istražila sljedeću generaciju rješenja mobilnosti, uključujući tržište urbane zračne mobilnosti i proširenje gradskog prometa u zračni prostor. Nakon intenzivnog istraživanja, konceptualnog rada i razvoja, projektni tim sada je razvio svoj prvi validacijski model – V.MO. Ovaj inicijalni prototip također je dobio nadimak ‘Leteći tigar’ zbog svoje prepoznatljive crne i zlatne livreje, koja je obojena u znak sjećanja na njegovo lansiranje u kineskoj Godini tigra.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Promo fotografije / Autor: Volkswagen Grupa Kina