Apolitični

Volkswagen je otkrio interijer najiščekivanijeg noviteta

AKO ste mislili da je Golf imao najduži uvod u premijeru, prevarili ste se. Priča o nasljedniku legendarnog Volkswagenovog kombija traje već godinama. 

Još početkom milenija govorilo se o povratku legende Volkswagena, uslijedilo je zatišje, a onda je 2017. godine na sajmu u Detroitu prikazan koncept iz kojeg se izrodio aktualni model. ID. Buzz je pred vratima, višegodišnje iščekivanje konačno će završiti 9. ožujka, za kada je zakazana svjetska premijera. A za razliku od svih dosadašnjih najava, u ovoj nam Volkswagen prvi put pokazuje interijer automobila. 

Iako će se paralelno nuditi i dostavna cargo izvedba, u Volkswagenu su bili razumni i pokazali nam interijer daleko zanimljivije putničke izvedbe. Očito je kako će izvedbe interijera dolaziti u skladu s izborom vanjske boje. A njih je sedam, na što se nadovezuju i četiri dvobojne kombinacije.  

Ono čemu je pristup zabranjen su materijali životinjskog materijala pa na kožne presvlake možete zaboraviti. Primjera radi, kolo volana je od poliuretana, a u VW kažu da pruža osjećaj kao da je obložen kožom. Seaqual yarn je materijal nastao recikliranjem PET boca (90%) i otpadne plastike iz mora. 

Cijeli članak i fotografije interijera možete pronaći na: index.hr

Foto: newsroom.vw.com