Apolitični

Vodička glazba časti od srca

Turistička mjesta i gradovi opiru se kraju ljeta, pa na obali još uvijek ima pristojan broj gostiju koji prikupljaju snagu za radnu jesen i zimu odmarajući dušu i uživajući u rujanskim blagodatima koje im nude turistička odredišta. Vodice su i ove godine ostvarile sjajne turističke rezultate, a jedan od razloga je odlična organiziranost kulturnog ljeta, priprema za sezonu i želja za vrhunskim gostoprimstvom gostiju. Poznato je da Vodička glazba sa sjajnim repertoarom nastupa na smotrama, prigodnim manifestacijama i glazbenim večerima, a tijekom rujna tradicionalno priređuje koncert za svoje sugrađane i sve goste grada.

Tako će biti i ove nedjelje, 13. rujna na Obali V. Nazora u 21 sat kada će raznovrsnim glazbenim instrumentima svirati koračnice, ali i neke zabavne pjesme prilagođene aranžmanom za širu publiku. Podsjetimo se, Vodička glazba među starijim je gradskim glazbama kod nas, utemeljena 1926. godine, tada pod nazivom „Hrvatsko muzičko društvo Starčević”. Prvi nastup imala je 1928. godine, a zahvaljujući svestranoj pomoći grada i sugrađana, orkestar neprekidno nastupa diljem zemlje i po inozemstvu promovirajući glazbu svog područja.
Glazba je osvojila brojna prva mjesta na regionalnim smotrama kao i dobre plasmane na državnim susretima te mnogobrojna priznanja za dugogodišnji rad.
Čestitamo gradskoj glazbi na uspješnom djelovanju i želimo im još puno godina aktivnog rada, a vas pozivamo u rujansku nedjelju na druženje s vodičkim glazbenicima.
Više u kategoriji: Glazba
Foto: vodice.hr
D. Šabić, mag. nov.