Apolitični

Vodič kroz glazbene festivale u Hrvatskoj i susjedstvu u 2023.

Donosimo vam tradicionalni glazbeni vodič koji obuhvaća najveće glazbene festivale koji nas očekuju tijekom nadolazećeg ljeta u Hrvatskoj, ali i šire!

LIPANJ

Nakon završetka kišnog svibnja i već održanog Sea Stara za pravi uvod u vrući lipanj poslužiti će Zagreb Beer Fest (01-04.06.). Krankšvester, Pocket Palma, PipsChips&Videoclips, Orvel i Daleka Obala samo su neki od zakazanih izvođača. Neizostavni INmusic više nije neizostavan pa se nadamo nekoj novoj ediciji dogodine. S druge strane, na Jarunu se održava Lake Music Festival i to od 15. do 17. lipnja, međutim isti daje više naglaska na elektronsku glazbu za razliku od INmusica.

Od inozemnih festivala tu svakako izdvajamo austrijski Nova Rock koji tradicionalno pohodimo u prvoj polovici lipnja, a ove godine konkretnije 07.-10.06. kada u goste dolaze velika imena kao što u Slipknot, The Prodigy, itd.. U susjedstvu obećava i talijanski Firenze Rocks (17.-18.06.) dok mađarskog Volta, baš kao i INmusica, u 2023. neće biti.

S druge strane, kultni Hideout se održava na Zrću od 25. do 29. lipnja te niti nakon niza godina ne pokazuje znakove posustajanja. Definitivno jedan od najkvalitetnijih događaja na Pagu!

Cijeli članak i popis festivala za srpanj, kolovoz i rujan možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Pixabay