Apolitični

Vlatko Stefanovski unplugged u Lisinskom

Vješto spajajući etno-jazz, instrumentalni rock, jazz-fusion i blues, svjetski poznat gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski svojim nevjerojatnim glazbenim umijećem upotpunjenim mladenački furioznom ritam-sekcijom donosi jedinstvenu fuziju glazbenih stilova obogaćenu tradicionalnim makedonskim ritmovima.

Još kao mladić, Vlatko Stefanovski osnovao je jedan od najvažnijih sastava ovih prostora, Leb i sol, što mu je donijelo kultni status.

Nakon toga, otisnuo se u solističke vode, piše glazbu za kazalište i film te ostvaruje brojne uspješne suradnje s renomiranim svjetskim i domaćim glazbenicima: Miroslavom Tadićem, Tommyjem Emmanuelom i Stochelom Rosenbergom, Janom Akkermanom, Stefanom Milenkovićem, Theodosiijem Spassovim…, a nastupao je i uz glasovite ansamble i orkestre kao što su Londonski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar iz Sofije, bečki Tonkunstler orkestar, Slovenska filharmonija i dr.

Koncert će se održati 7. prosinca 2021 u Velikoj dvorani Lisinkog s početkom od 20:00h. Cijena ulaznice za ovu glazbenu poslasticu iznosi 160kn, dobavljiva putem ulaznice.hr.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Vlatko Stefanovski u Lisinskom 2019., foto: Tomislav Ćurić (arhiva SG)