Apolitični

Vlasnici ocijenili najmanje pouzdane obiteljske automobile

Uključeni su samo automobili stari do pet godina, što predstavlja određeni broj modela koji su trenutno u salonima

Jednu od najopsežnijih takvih anketa uopće, proveo je utjecajni britanski magazin What Car? i podijelio nalaze svog najnovijeg istraživanja. Uključeni su samo automobili stari do pet godina, što predstavlja i određeni broj modela koji su trenutno u salonima, ili koji su poželjni kao novija rabljena vozila.

Ocjene pouzdanosti dane su na temelju količine – i ozbiljnosti – kvarova koje su prijavili vlasnici u prethodna 24 mjeseca, koliko je skup bio popravak i vremena u kojem nisu bili na cesti.

1. Audi A3 (2020-danas)

Ocjena pouzdanosti: 74,2%

Broj jedan na popisu najnepouzdanijih obiteljskih automobila What Car? je iznimno popularno vozilo – posljednja generacija Audija A3. Od svih vlasnika, nevjerojatnih 57 posto reklo je da je njihov imao kvar u posljednje dvije godine.

2. Mercedes-Benz A-klasa (hibrid, 2018-danas)

Ocjena pouzdanosti: 78,4%

Da, trenutna generacija Mercedes-Benz A-klase dospjela je na ovaj popis po treći put – drugi najmanje pouzdan obiteljski automobil je hibridna varijanta. Gotovo polovica (46 posto) vlasnika hibridne verzije izjavila je da je naišla na problem sa svojim automobilom, pri čemu su motor, elektrika motora, elektrika općenito te klima uređaj glavni problemi.

3. Škoda Octavia (2020-danas)

Ocjena pouzdanosti: 78,7%

Više od polovice vlasnika (54 posto) trenutne Škode Octavije reklo je da su imali kvar u zadnje dvije godine. Satelitska navigacija i infotainment sustav su najveće pritužbe (31 posto), a ostali električni problemi utjecali su na još 27 posto.

Budući da su najčešći kvarovi relativno bezazleni problemi, većina zahvaćenih automobila i dalje se može voziti čak i s tim kvarovima.

Cijeli članak i preostalih 7 najlošijih modela možete pronaći na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay