Apolitični

Vjernici hrle u Sinj na obilježavanje Velike Gospe

Sinj ovih dana zahvaljujući velikom broju vjernika i duhovnom razmišljanju postaje glavni grad Hrvatske. Vjernici pristižu iz svi krajeva Hrvatske i drugih susjednih zemalja kako bi se poklonili svojoj štovateljici i darovateljici mira i ljubavi.

U svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske jučer se slavila Vigilija uoči blagdana Velike Gospe – nebeske zaštitnice župe i grada Sinja. U sinjsko svetište prethodnih dana, a posebno u vrijeme devetnice, pristiglo je na desetke tisuća hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske, susjedne BiH, te ostalih zemalja, a neki su od njih po prvi put posjetili južno marijansko svetište.
Tijekom noći, posebno iz pravca Livna, Tomislavgrada, Imotskog, Hercegovine i drugih udaljenijih gradova, tisuće i tisuće hodočasnika pješke su išli preko Vagnja i Kamenskoga iz pravca Lovreća kako bi došli u Gospino svetište.

Velika Gospa prigoda je da brojni Sinjani i Cetinjani pohode svoj rodni kraj i iz drugih krajeva Hrvatske i svijeta. Danas obilježavamo blagdan Velike Gospe, zaštitnice Sinja i cetinskog kraja, kada će u najposjećenije hrvatsko marijansko svetište pristići na desetci tisuća vjernika iz svih krajeva Lijepe Naše, ali i drugih zemalja. Svečanu procesiju i misno slavlje od 9.30 sati predvodit će uzoriti kardinal Josip Bozanić, izaslanik Pape Frane. Na samoj misi na Trgu dr. Franje Tuđmana očekuje se i dolazak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Veliki broj vjernika pomolit će se za zdravlje svojih najbližih tražeći snagu i mir na dobrobit svih ljudi svijeta.
Više u kategoriji: kulturna baština
Foto: visitsinj.com
D. Šabić, mag. nov.