Apolitični

VIŠE OD 60 RAZNOVRSNIH DOGAĐANJA ‘Dani europske baštine 2020.’ u rujnu i listopadu: Online sadržaji raznovrsnih oblika

U sklopu online sadržaja Dana europske baštine tako se 11. do 30. rujna održava i online izdanje 24 . međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, a 29. rujna online radionica / Kviz znanja ikavske kajkavštine ‘Lipo, dite, misec, cista – to je moja ikavica!’. Mogućnosti kulturnog turizma bit će predstavljene online 1. listopada, a dan poslije, 2. listopada, virtualno će se predstaviti promotivni video Odsjeka za konzervaciju restauraciju Umjetničke akademije u Splitu. Virtualna 4. izložba čipke Sikirevci 2020. na programu je 4. listopada, a 5. listopada virtualna izložba portreta ‘Pogledi’.

Kao online sadržaji bit će dostupni i edukativni program Hrvatskog povijesnog muzeja ‘Baština i obrazovanje – dvadeset godina učenja za život’, digitalno izdanje konferencije Najbolji u baštini 2020. te program Ruksak (pun) kulture – Umjetnost i kultura u vrtiću i školi.

U sklopu Dana europske kulture organizirano je mnoštvo događaja, među kojima i predstavljanje sustavnih arheoloških istraživanja Vučedola u Vukovaru, stručni obilazak staroga grada Pakraca, izložba o industrijskoj baštini Siska, stručni obilazak Dubrovnika, izložba i predstavljanje hrvatskih manjina izvan Republike Hrvatske i pjesnička večer posvećena Iliji Crijeviću.

Publikacija ‘Dani europske baštine 2020.’ donosi osnovne informacije o kreiranom online sadržaju te podatke o prigodnim događanjima: o lokaciji, datumu, vremenu održavanja, kao i kratak opis njihova sadržaja, a informacije se mogu pratiti na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske: www.min-kulture.gov.hr.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay