Apolitični

Više ćete platiti pizzu i dva pića u Splitu nego povratnu aviokartu za Rim ili Berlin!

Rujan, a pogotovo listopad, tradicionalno su razdoblje jeftinih avionskih letova. Nasreću, još uvijek je tako, a s obzirom na činjenicu da cijene goriva divljaju posljednjih mjeseci, sasvim bi bilo logično očekivati da će prilika za ultrapovoljnim putovanjima u skoroj budućnosti biti sve manje. Ako će ih uopće i biti.

Nije nam namjera sada dramatizirati, nadat ćemo se da možda i nismo u pravu kontajući “pusti nek’ traje, sve dok traje – dobro je”. A dok (još uvijek) traje, pitamo se bismo li bili ludi propustiti, primjerice, povratni let Split – Rim za 298 kuna.

Riječ je o iznosu za koji bi, evo ovo nam je prvo palo na pamet, dvoje odraslih u pratnji dvoje djece došli i vratili se do Rogača na Šolti.

VENECIJA: TAMO I NATRAG – 30 EURA

Za taj novac ne biste baš daleko dogurali da upalite automobil i krenete nekamo. To je otprilike iznos koji vam je potreban da iz Splita stignete do Zagreba.

Ovo je ponuda Wizz aira i savršena je za sve one koje nisu “ispucali” sav svoj ljetni godišnji.

Svidjela nam se i ponuda za Varšavu. Pronašli smo povratnu avionsku kartu za 418 kuna, a letjelo bi se 25. listopada, dok je povratak planiran četiri dana poslije, 29. listopada.

Razlog više je što možete pronaći odličan smještaj za bagatelu. Dvoje ljudi će četiri noćenja platiti oko 1200 kuna, zajedno.

Rezimirajmo, Varšava s povratnom aviokartom i smještajem u centru grada po glavi će vas doći oko tisuću kuna. I to za četiri noćenja. Ne vjerujemo da ćemo pogriješti ako konstatiramo da je skuplje ostati kući u Splitu! Ponuda je tu, pa vama na dušu, što bi se reklo.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay