Apolitični

Virtualna smotra Sveučilišta u Splitu za buduće brucoše

Na novoj virtualnoj smotri nude se podaci o uslugama koje pružaju Studentski centar i Sveučilišna knjižnica, kalkulator troškova studentskog života, moguće je usporediti smjerove, odnosno studijske programe i tako si odabrati najbolji studij.

Uoči najvažnije odluke za maturante, one o nastavku obrazovanja i upisa na željeni studij, Sveučilište u Splitu je priredilo virtualnu smotru na kojoj zainteresirani budući studenti mogu pronaći informacije o svim fakultetima, svakom pojedinačnom studijskom programu te ostalim sadržajima koji se nude budućim studentima.

Riječ je o centralnoj mrežnoj stranici smotra.unist.hr, izrađenoj u okviru studentskog projekta financiranog iz natječajnih sredstava ostvarenih iz upisnina studenata, koju su u srijedu u Sveučilišnoj galeriji ‘Vasko Lipovac’ predstavili prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, idejni začetnik i koordinator Ivan Žižić, djelatnik Studentskog centra, i student Mateo Marušić, nositelj druge faze projekta.

Uz virtualnu šetnju fakultetima, koja je već otprije dostupna na internetskim stranicama unist.hr, učenici mogu zaviriti u atrije, predavaonice, laboratorije, referade sastavnica te saznati sve potrebno kako upisati željeni studij.

Kako bi se budući studenti bolje upoznali sa Sveučilištem na novoj virtualnoj smotri nude se podaci o uslugama koje pružaju Studentski centar i Sveučilišna knjižnica, kalkulator troškova studentskog života, moguće je usporediti smjerove, odnosno studijske programe i tako si odabrati najbolji studij, a novost je i forum na kojem će na pitanja učenika odgovore davati zaposlenici fakulteta i studenti.

Cijeli članak možete pročitati na: lokalni.vecernji.hr

Foto: Shutterstock