Apolitični

Vinska fešta u Čaporicama

Vinska fešta u Čaporicama

U organizaciji MO Čaporice, u konobi ‘Sveti Roko’ održana je druga vinska manifestacija pod nazivom ‘Degustacija čaporskih vina 2017.’.


Kao i prošle, i ove godine manifestacija je okupila stručnu komisiju. Dr. sc. Leo Gracin, vrlo cijenjeni enolog na hrvatskoj vinskoj sceni, iskusni vinski konzultant Anta Soža i poznati vinar Dražen Krolo, koji su među 15 uzoraka izdvojili nekoliko izvrsnih crnih vina. Šampionsko vino, berba 2016, je ono Boženka Žuljevića – Bobe, koji je tako obranio naslov najboljeg vina od prošle godine. Zlatnu plaketu za kvalitetu dobio je Dobroslav Željo Čović, srebreno priznanje za svoje vino dobio je Tomislav Džalo, a brončane plakete za njihova vina pripale su Stipi Kavainu i Jozi Svalini.


Posjetili smo ovu zanimljivu feštu domaće vinske kapljice te kratko razgovarali s domaćinom predsjednikom Mo Čaporice Ivicom Pavišićem, starim vinarom Petrom Svanilom, a čut ćemo što nam kaže pobjednik gospodin Žuljević kao i gospodin Gracina. Događaju je nazočio i čelnik županijske RERE Jozo Sarać koji i institucijski podupire proizvođače vina.