Apolitični

Vinoteka Viola – Vrhunska kava i vina

Kroz vrhunsku ponudu domaćih i stranih vina naša vinoteka Viola nudi vam i eksluzivnu kavu naziva Viola. To je vrhunska kava mješavina Arabice i Robuste s kremastim okusom koju kao i vrhunska vina možete degustirati u našim vinotekama svakog tjedna.

Kavu Viola možete kupiti u pakiranju od 0,5 kg i 1 kg po vrlo pristupačnoj cijeni.

Hrvati su velike kavopije, a istraživanja pokazuju da u našoj domovini oko 80% potrošača starijih od 15 godina svakodnevno pije ovaj “čudnovati” napitak. Čak i jedan Brazil koji proizvodi oko četvrtine svjetske kave broji 71 % kavopija, što je manje od hrvatskog prosjeka.

Jeste li se ponekad upitali što je toliko čarobno u kavi? Radi li se o navici i kulturi ispijanja kave u Hrvata ili smo razvili ovisnost o kofeinu?
Zanimljivo, kada su u pitanju količine ispijene kave tada nisu prvi kao što mnogi vjeruju Talijani već Nijemci koji vode među Europljanima. Prosječno kućanstvo u Njemačkoj godišnje troši 10,2 kilograma kave. U Ukrajini ili pak Rusiji je to tek oko 1,4 odnosno 1,2 kg kave, no radi se uglavnom o instant kavi koju Talijani skoro ne bi ni pogledali.

Nezaboravite dragi prijatelji kod ispijanja kave važnu ulogu igra ambijent i ozračje, no kako je naša vinoteka Viola vrhunski opremljena i sjajno interijerski uređena eto ugodnog razloga da nas posjetite u Gundulićevoj 36 i probate vrhunska domaća i strana vina kao i čarobni okus kave Viola.

Uvijek ste nam dobrodošli i radujemo se ugodnom druženju.

P.Mimica