Apolitični

Vinoteka Viola – promocija vina uz klapu Šufit

klapa šufit

Bijelo vino Malvazija Kabola i crno vino Ruža Omiška iz eksluzivne Vinoteke Viola (Gundulićeva 36) predstavljena su sinoć zanimljivoj publici u klubu Lav, hotela Le meridian Lav, uz odličnu svirku i vrhunske hitove jedne od najboljih klapa u Hrvatskoj, klape Šufit. Tako je klapa uz svoje prijatelje i ljubitelje dalmatinske note proslavila 22. rođendan, uz dodatak vrhunskih vina Vinoteke Viola.

Prisjetimo se, u jesen 1992. u potkrovlju splitske „Realke“ mladi i nadareni nastavnik glazbene kulture prof. Tomislav Veršić okupio je grupu učenika u klapu Šufit. Godinu i pol dana kasnije gimnazijalci su uspješno debitirali na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu kao najmlađa muška klapa natjecateljica u povijesti tog najznačajnijeg klapskog okupljanja.

Od 2006. godine do danas, klapa je pod umjetničkim vodstvom prof. Jasminka Šetke. Rijetko viđena sinergija tog glazbenog i pedagoškog talenta i pjevača klape urodila je jedinstvenim podvigom u povijesti klapskog pjevanja i natjecanja. Klapa Šufit postaje apsolutnim pobjednikom omiškog festivala tri godine zaredom, osvojivši članove stručnog povjerenstva te srce i dušu klapske publike (2006., 2007. i 2008. godine: 1. nagrada stručnog ocjenjivačkog povjerenstva – Zlatni štit s povijesnim simbolom grada Omiša i 1. nagrada publike – Zlatni leut).

Klapa ja u svojoj dugogodišnjoj tradiciji muziciranja uistinu postigla sjajne glazbene rezultate, nastupali su na svim klapskim i zabavnim festivalima, osvajali najbolje nagrade, a za ostatak priče pobrinuli su se Ivan Bratinčević i Zdeslav Mišurac iz klape Šufit…

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2014/10/Klapa-Šufit_edit.mp3″]

Više na: www.glazbenizvuci.com

D. Šabić, mag. nov.