Apolitični

Vina i maslinova ulja promoviraju svoj kraj

Sedma degustacija mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2015. u organizaciji tamošnje Udruge Udruga vinogradara i vinara „Nadin” te u suradnji i uz potporu Grada Benkovca priredila je zanimljivo druženje ljubitelja i proizvođača ovih autohtonih tekućina. Pomogao je manifestaciji i sv. Nikola, a sve s ciljem promocije vina i ulja Zadarske županije. Bilo je to cjelodnevno druženje uz razne edukacije, razmjene iskustava, kušanje vina i maslinovih ulja, ali i gastro specijaliteta, a o svemu su više govorili stručnjaci dipl. ing. agr. Gordana Dragun iz Savjetodavne službe Zadarske županije, prof. dr. sc. Edi Maletić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, dipl. ing. agr. Šime Marcelić, prof. dr. sc. Mirjana Herak Ćustić, dipl. ing. agr. Davor Mitrović i dipl. ing. agr. Igor Gomezelj.

Naglasak je i ove godine stavljen na promociju i brendiranje autohtone sorte vinove loze plavina i maraština koje su se posebno ocjenjivale izvan konkurencije ostalih vina. U ime organizatora nazočne je pozdravio Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara „Nadin” koji je istaknuo kako je ove godine zaprimljen rekordni broj uzoraka od čega 141 uzoraka vina i 59 uzoraka ulja. Titule šampiona pripale su benkovačkom gradonačelniku Branku Kutiji u kategoriji crnih vina, Branku Kežmanu iz Slanje (Ludbreg) u kategoriji bijelih vina, Vinariji Jokić iz Lišana Tinjskih za najbolju maraštinu, Milanu Odžakoviću iz Nadina za najbolju plavinu dok je šampion mladih maslinovih ulja postao Ivica Vlatković iz Novigrada.

Čestitamo nagrađenima, kao i svima koji su pripremili ovaj događaj koji na svojstven način podupire promociju vina i maslinovog ulja.

Više u kategoriji: Vina i vinari; Turizam
Izvor i foto: benkovac.hr
D. Šabić, mag. nov.