Apolitični

Vilson Džoni- bek za pamćenje!

index.hr

Vilson Džoni (24. rujna 1950.), bivši hrvatski nogometaš, obrambeni igrač, hajdukovac, velikog srca i ugodnog druženja. Bio je brz i prodoran bek, najduže igrao u redovima splitskog Hajduka. Ipak, usprkos 10 uspješnih sezona u “bilom” dresu gdje osvaja 3 naslova prvaka i legendarnih 5 uzastopnih kupova najbolja mu je sezona bila ona u glavnom Hajdukovom rivalu, Dinamu, u koji prelazi zbog neslaganja sa upravom kluba , kada je proglašen najboljim igračem lige te jedne sezone. Kasnije igra kratko u Schalkeu, te nakon jedne sezonske stanke , postaje jednim od boljih igrača Wattenscheida odigravši tamo 130 utakmica.
U dresu bivše države je debitirao 28. rujna 1974. u Zagrebu protiv Italije (1:0), ali odigrao sveukupno tek 4 utakmice. Mnogi ga svrstavaju među najbolje igrače obje najjače hrvatske momčadi.
Jednog sunčanog poslijepodneva kada su legende Hajduka igrale humanitarnu i revijalnu utakmicu , na klupi je bio naš dragi sugovornik ( u ulozi trenera), uz Gudelja i druge nezaboravljene igrače Hajduka, porisjetio se zanimljivog početaka svoje nogometne karijere, ali i trenutne situacije u splitskom Hajduku……

https://apoliticni.hr/wp-content/uploads/Wilson-Džoni.mp3?_=1

Ivan Jakov Džoni je sin od Vilsona , vrlo talentirani mladi nogometaš za kojeg mnogi smatraju kako će imati sjajnu nogometašku karijeru. Uistinu su nogometni geni prevladali u obitelji Džoni što pokazuju, tata Džoni koji je uz mnoge hajdukove legende imao sjajnu nogometnu karijeru i nasljednik Ivan jakov kojeg su snimili brojni skauti.
Vilsonu upućujemo dobre želje, otkrivanje novih nogometnih talenata, a Ivanu Jakovu strpljenje, rad i nogometnu sreću.

Više u kategoriji: Šport

D. Šabić, mag. nov.