Apolitični

Vilenjaci i Vukodlaci ponovno su odigrali miroljubivi remi na dnu Modrog jezera

Nešto više od tisuću i pol razdraganih posjetitelja, ponajviše onih izvan Imotske krajine te nekolicina stranih gostiju koji se još uvijek odmaraju u imotskim kućama za odmor uživali su u neviđenom spektaklu na dnu presušenog Modrog jezera. Lijep dan i izvrsna organizacija uveličali su sedamnaesti po redu nogometni susret Vilenjaka i Vukodlaka danas poslijepodne u Imotskom.

Klimatske promjene dobro su ‘ušle‘ u prirodni imotski kraški biser pa sada jezero od 2017. presušuje svake godine. I ovoga puta voda je nestala još sredinom rujna, pa su Imoćani čekali punih mjesec dana da se dno dobro osuši. Vrijedne ruke organizatora, kako iz redova Vukodlaka, tako i Vilenjaka puna tri dana su radile na pripremi, obilježavanju terena u skladu s posebnim pravilima koji ne podliježu ni UEFA-i, ni FIFA-i.

I onda u nedjelju pravi stampedo do dna jezera. Nikome nisu smetale stijene i strme hridine, svatko je htio biti dio toga spektakla. Četiri ekipe nacionalnih TV mreža, novinari brojnih portala, o broju mobitela kojima se fotografiralo da ne govorimo. A organizatori su se pobrinuli da i program bude u tom ozračju. Službeni spiker, ujedno i dreser jastrebova koji nadgledaju jezero i tjeraju galebove donio je dva jastreba Deu i Seku umjesto VAR-a, a Oko sokolovo pratilo je svaki start i spornu situaciju na terenu.

Utakmica je završila neriješenim rezultatom, tako da sada u 17 odigranih utakmica imamo 17 remija uz gol razliku 34:34. No, ono najbitnije je da su se na kraju svi uspješno izvukli iz grotla, a u studenom će se momčadi zajednički posvetiti čišćenju i uređenju Modrog jezera.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Braco Ćosić/Slobodna Dalmacija