Apolitični

Vikend animacije SUPERTOONA u Šibeniku

Ovaj vikend SUPERTOON FESTIVAL predstavlja zadnji ANIMATION SHOTS. Program je održan dva puta, u kojemu smo prve vikende u veljači i ožujku posvetili izboru animiranih filmova kratkog metra sa STOPTRIK festivala stop-motion animacije iz Poljske i ANIBARA međunarodnog festivala animacije iz Kosova. Zadnje izdanje 2. i 3. travnja posvetit ćemo izboru najboljih studentskih filmova s prestižne škole animacije iz Budimpešte – MOME. ANIMATION SHOTS program zamišljen je da šest mjeseci uoči festivala svaki prvi vikend u mjesecu organizira dječju radionicu animacije te izbor animiranih filmova s renomiranih europskih festivala animacije u Šibenik. Iako smo primorani zaključiti ANIMATION SHOTS već nakon trećeg puta SUPERTOON festival nastavlja s radom u gradu Šibeniku u svom ljetnom 6. izdanju.
DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE
Ovog vikenda održat će se zadnja radionica u sklopu programa ANIMATION SHOTS. Na njoj okupljene mališane nastavit ćemo upoznavati s izradom i primjenom uređaja koji stvaraju optičku iluziju pokreta, fantaskop i zootrop. Do današnjeg dana oni oduševljavaju ljubitelje pokretnih slika ne samo zbog jednostavne izrade, već i zbog toga što pružaju direktan uvid u proces oživljavanja slika. Upravo zbog kvaliteta uređaja djeci je moguće objasniti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su perzistencija vida, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama i brzina pokreta. Voditelj radionice je šibenčanima koji prate Supertoon već dobro poznat. Marko Zdravković-Kunac osnivač je i dugogodišnji voditelj Pulska filmska tvornica, u čijem sklopu vodi Školu animiranog filma te Radionicu filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi. Sve koji žele sudjelovati i pritom se sjajno zabaviti pozivamo da se prijave na e-mail adresu radionica@supertoonfestival.com.
PROGRAM PROJEKCIJA: STUDENTSKI FILMOVI S MOME

Za FINALE ANIMATION SHOTSA pripremili smo Vam izbor studentskih kratkih animiranih filmova s prestižne škole animacije iz Budimpešte – MOME. U suradnji sa zapaženom i bez sumnje najutjecajnijom školom mađarske animacije suzili smo izbor na najbolje studentske radove koje ćemo prikazati u samom središtu Šibenika.
PROJEKCIJE ANIMIRANIH GLAZBENIH VIDEA

Poslije projekcija studentskih filmova s MOME, u kasnim večernjim satima prikazivat ćemo izbor iz Supertoon arhive: animirani glazbeni video uratci prikazani u službenim konkurencijama u proteklim izdanjima festivala. Poslije toga je noć.

Sve ovo odvijat će se u studiju galerije Sv. Krševana (Galerija Matija) , Petra Nakića u Šibeniku.

PROGRAM

SUBOTA

10 – KONFERENCIJA ZA NOVINARE
11- 13 – DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE
21 – PROJEKCIJE STUDENTSKIH FILMOVA S MOME
23 – 24 – PROJEKCIJE STOP-MOTION MUZIČKIH VIDEA

NEDJELJA

11 – 13 – DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE

Dođite i lijepo se zabavite!

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: sibenik.hr
D. Šabić, mag. nov.