Apolitični

VIII. Vinski podrum u Dioklecijanovim podrumima! Velika fešta vina, maslinovih ulja i delicija

Evo nas opet! Festival vina i delicija u organizaciji Slobodne Dalmacije nakon dvije godine korone vraća se u Dioklecijanove podrume, jedinstvene, vjerojatno najljepše vinske podrume na svijetu, koji su, kao i cijela carska palača iz koje je izrastao grad Split, pod UNESCO-ovom zaštitom.

petak i subotu 20. i 21. 5. u grad Svetog Duje na veliku feštu vina i delicija slit će se sa svih strana brojni vinari, vinoljupci, vinski radoznalci, maslinari, ljubitelji i znalci maslinova ulja, kušači i hedonisti. Korona nam je ukrala dvije godine, 2020. i 2021., i ovo je mogao biti 10. jubilarni Festival vina Slobodne Dalmacije. Ali nije nego je eto 8., ali bit će pun šušura, raskošan, zanimljiv, mirisan kao da je jubilarni.

Moćni plavci s Pelješca, Hvara, Visa, iz Kaštela, mirisna malvasija dubrovačka iz Konavala, pošipi, grk i maraštine, muški trnjaci i nježne zlatarice vrgoračke, elegantne imotske kujundžuše, lepršava žlahtina s Krka, posebni merloti, syrahi i caberneti iz zadarskog zaleđa, svjetski nagrađivana ledena vina Zagorja, izborne berbe, najljepši traminci Iloka… samo su dio raskoši koju nudi ovogodišnja velika fešta vina u Dioklecijanovim podrumima.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay