Apolitični

Vienna Design Week 2023.

Vienna Design Week najvažniji je multidisciplinarni festival dizajna u Austriji, a njegovo se 17. izdanje održava od 22. rujna do 1. listopada 2023. u Beču. Osim samog oblikovanja proizvoda u fokusu je i pitanje kako dizajneri mogu utjecati na oblikovanje suživota u gradu i šire.

Kako dizajn može pridonijeti društvenim, ali i ekološki održivim rješenjima? Kako nas može kritički, a opet smisleno povezati s predmetima, prostorima i uslugama koje nam trebaju? Odgovore na ta i druga pitanja festival Vienna Design Week potražit će u posljednjim danima ljeta i to pomoću različitih događaja na području produkt dizajna, grafike, industrijskog dizajna, arhitekture i obrta, ali i socijalnog, digitalnog i eksperimentalnog dizajna.

Svake godine bečki festival bira drugo središnje mjesto događaja te se fokusira na određeni gradski okrug kako bi posjetitelji u (vlastitom) gradu otkrili nešto novo. Ovogodišnji festival slavi 2. gradski okrug Leopoldstadt koji se nalazi istočno od povijesne jezgre Beča i prostire se uzduž Dunava. Nekadašnje ribarsko i obrtničko pa poslije radničko naselje, danas je raznoliko, živopisno i multikulturalno središte poznato po jedinstvenom spoju povijesne arhitekture i modernih stambenih građevina. Jedna od glavnih atrakcija je i veliki zabavni park Prater.

Cijeli članak možete pročitati na: viennaoffices.at

Foto: Pixabay