Apolitični

VIDEO: Svirajte sve instrumente, ili recimo klavir, na gitari

Američka tvrtka Jammy Instruments na Kickstarteru je uspješno provela crowdfunding kampanju kojom će na tržište dovesti jako zanimljiv kompaktan MIDI kontroler koji dolazi u obliku gitare s pravim žicama.

Za razliku od većine MIDI kontrolera koji se temelje na klavijaturama, Jammy EVO je namijenjen onima koji se bolje snalaze sa žičanim instrumentima, a za razliku od osnovnog Jammy Guitar kontrolera koji je prije dvije godine osvojio nagradu Best In Show na NAMM 2018 sajmu, prepun je novih tehnoloških poboljšanja koja poboljšavaju performanse sviranja i upravljanja MIDI trackovima.

Jammy EVO bismo stoga mogli nazvati tehnološkom nadogradnjom tog kontrolera i dolazi s optičkim senzorima koji smanjuju latenciju na 8-10 ms, poboljšanim MIDI trackingom, mapiranim kontrolama, akcelerometrom i drugim tehnologijama koje omogućuju da u brojnim programima koristite svoje znanje sviranja gitare za sviranje bilo kojeg drugog instrumenta, upravljanje MIDI trackovima i sampleovima i koristite ga za potrebe vježbanja, sviranja, komponiranja ili studijskog snimanja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Putem Kickstartera svoj Jammy EVO kontroler možete naručiti za 299 doloara, a isporuke bi trebale krenuti u siječnju 2021. godine.   

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Pixabay