Apolitični

[VIDEO] Split – vječno lijep i privlačan

Split vječno lijep i privlačan, ove riječi gotovo svi potvrđuju koji su ga posjetili i osjetili njegovu dušu, ljepotu i pitomost dalmatinskog podneblja.

Taj vječno mladi grad s oko 200 tisuća stanovnika živi svojim urbanim ritmom već 1700 godina sa srcem u Dioklecijanovoj palači koja je uz povijesno središte grada pod zaštitom Svjetske baštine UNESCO-a. Katedrala sv. Dujma, zaštitnika Splita nalazi se u mauzoleju cara Dioklecijana, a njezina raskošna unutrašnjost mjesto je okupljanja brojnih vjernika i turista. Mnogo vrijednih spomenika kulture nalazi se i izvan zidina Dioklecijanove palače (renesansni trg Prokurative, palače, crkve, muzeji…).

 

Split vječno lijep i privlačan

Bogata turistička ponuda udružena s jedinstvenim kulturnim nasljeđem te velik broj kulturnih i turističkih događanja daju Splitu poseban šarm čineći ga idealnim mjestom za odmor tijekom cijele godine. Ove riječi potvrđuju brojni strani i domaći gosti koji i tijekom jeseni posjećuju ovaj mediteranski biser uživajući u gastronomiji, razgledavanju i u brojnim događajima ljepote, kulture, zabave i umjetnosti. Jedan od takvih je nedavno održani nacionalni izbor ljepote kojeg je pripremio producent i organizator Mateo Brekalo, poznatiji kao Don Mateo. Prisjetimo se ukratko, Ivan Protić, Ana Brajčić i Anđela Šimac pobjednici su dvostrukog Izbora u Splitu koji je okupio poznata lica iz javnog života.


U kongresnoj sali splitske perjanice, hotela Park, održan je nacionalni izbor ljepote Lice godine Hrvatske 2016. i The Best Model of Croatia 2016.

Ivan Protić, Ana Brajčić i Anđela Šimac pobjednici…

Titulu najboljeg modela Hrvatske ponio je Splićanin Ivan Protić, najbolje lice godine je Sinjanka Anđela Šimac, dok se titulom modela Hrvatske 2016. ponosi Zagrepčanka Ana Brajčić. Organizator priredbe koja je okupila podosta poznatih osoba iz svijeta glazbe, (pjevači Nenad Vetma, Mia, Đoni Gitara, zagrebačka pjevačica Bella, Igor Cukrov, Dean Dvornik i drugi), estrade, filma i kulture izrazio je posebno zadovoljstvo događajem koji je još jednom potvrdio kako Split može u svakom trenutku okupiti poznate osobe koji promoviraju naš grad diljem svijeta.