Apolitični

[VIDEO] Split svečanošću obilježio svoj put u Domovinskom ratu

Split svečanošću obilježio svoj put u Domovinskom ratu, grad su pohodili gosti, uzvanici, prijatelji, ali i turisti
Split su jučer povodom prigodnog obilježavanja stradanja Splita u Domovinskom ratu posjetili brojni ministri iz Vlade RH predvođeni premijerom Andrejom Plenkovićem. Svi zajedno prisjetili su se tih događanja koji su upisani u povijest našeg grada, a ujedeno je ovo bila i prilika da Split, Splitsko-dalmatinska županija i predstavnici drugih institucija odrade zakazane sastanke s gosp. Plenkovićem. Tako je potvrđeno da će se u Splitsko-dalmatinsku županiju za osam projekata sliti 34 milijuna kuna iz EU fondova iz programa „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine”.
Grad Split je ovom prilikom također potpisao ugovor koji se odnosi na projekt „dodir sporta i kulture”, u što je uključen interpretacijski centar na Poljudu.

Potpis na ugovore s ravnateljima ustanova i predstavnicima gradova i općina stavili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac te ministar graditeljstva Lovro Kuščević.
Prethodno je održan radni sastanak premijera Andreja Plenkovića i župana Zlatka Ževrnje.

A svo ovo vrijeme na Rivi je bilo podosta prolaznika, gostiju i prijatelja ovog grada koje je uz sunčano vrijeme, zabavljao orkestar HRM-a, dok su znatiželjnici posjećivali i sa zanimanjem razgledavali brodove mornarice na Zapadnoj obali. U nastavku vam donosimo djelić ozračja u video razglednici s najpoznatije mediteranske šetnice.