Apolitični

[VIDEO] Počela školska godina; pogledajte kako je bilo u splitskoj OŠ Sućidar!

Počela školska godina na radost mnogih učenika posebno prvašića. Ove godine u osnovne škole je krenulo 1375 prvašića manje nego prošle godine, odnosno ukupno 40.503, a u srednjim je školama bilo mjesta za upis oko 50 tisuća učenika.

Tako se može potvrditi iz resornog ministarstva kako je ukupno ove godine u školama 490 tisuća učenika, odnosno pet tisuća manje nego prošle godine. Podsjetimo ukratko, školska godina trajat će do 14. lipnja 2017. godine, dok će zimski praznici započeti 24. prosinca, a završavaju 11. siječnja. Proljetni praznici trajat će od 13. do 21. travnja.

Počela školska godina

Prije početka ovogodišnje školske nastave ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u nedjelju je u poruci naglasio da je odgoj i obrazovanje ključ za uspješno stvaranje modernoga građanskoga društva, a razvoj osobnih potencijala i njihovo korištene za vlastitu dobrobit i za dobrobit gospodarstva i društva u cjelini, dugoročan zalog budućnosti.

Svečano u OŠ Sućidar u Splitu

Ovu poruku svakako dobro prepoznaju i u Osnovnoj školi Sućidar u Splitu koja ove godine bilježi četiri nova razreda s prvašićima. Dobrodošlicu im je poželio i ravnatelj mg. sc. Vlade Dragun kao i tete učiteljice s prigodnim umjetničkim programom. U prigodnom pozdravnom govoru ravnatelj im je, među ostalim, kazao:
Za sve nas u ovoj školi današnji dan je drugačiji, posebno za učiteljice Antoniju, Maju, Anitu, Lanu i mene ravnatelja kad prihvaćamo obvezu odgoja i obrazovanja novih učenika. Zadatak nam je omogućiti im optimalne uvjete školovanja kako bi svi oni dolazeći u svoju školu dolazili s radošću, veseljem, i osmijehom.


Poštovani roditelji, da bi to zaista ostvarili potrebna nam je vaša iskrena suradnja. Bez vaše suradnje, partnerskog odnosa naš rezultat je upitan.
Molim vas u toj međusobnoj suradnji, partnerskom odnosu nemojte ni jednog trenutka zaboraviti tko je profesionalac.


Puno lijepih dana u školovanju vaše djece u školi Sućidar od srca vam želi vaš ravnatelj, zaključio je gospodin Dragun.


Po završetku svečanosti i kada su dječica sa svojim učiteljicama i roditeljima otišli u svoje klupe zamolili smo pedagoginju škole Anitu Karabatić za kratku izjavu povodom svečanog čina i početka nove školske nastave.