Apolitični

[VIDEO] Otok se diči ljudima i Cetinom (1. dio)

Otok se diči ljudima i Cetinom i još mnogim stvarima, aktivnostima, običajima, tradicijom, prirodnom ljepotom koje možete upoznati u reportaži o ovom malom, ali uistinu privlačnom području cetinskog kraja.

Bez sumnje rijeka Cetina jedna je od najljepših mjesta u Hrvatskoj gdje možete doživjeti čari rafting avanture. Rađa se podno Dinare na oko 280 metara nad morem gdje počinje i cetinski kraj, a nakon nešto više od stotinjak kilometara putovanja (105) ona se ulijeva u more kod Omiša, probijajući se kroz kamenjar Dalmatinske zagore praveći zadivljujuće brzace, kaskade; vijugajući kroz ravničarska polja. Ruši se i niz litice, a ukroćena i branama poznatih hidro-elektrana.
Cetinski predjeli pogodni su za ribolov, odmor, rekreaciju, kupanje ljeti, a tu niču i vikendice. U blizini je slikoviti Demerovac, izvor Kosinac. I u tom predjelu Cetine nižu se sočne livade, drvoredi jablanova, a u blizini obala rijeke niču nova pripoljska naselja koja odišu ljepotom i mirnoćom ruralnog načina života.

Otok se diči ljudima i Cetinom

U središtu cetinskog kraja smjestila se općina Otok, zovu ga još i Otok dalmatinski, kojeg cijelom dužinom ljubi moćna Cetina, zbog toga i odličnih prirodnih uvjeta za obiteljski život, te je uistinu traženo mjesto kod mladih ljudi, vikend turista.

Apolitični portal za vas je posjetio ovo pitoreskno malo cetinsko mjesto i u razgovoru s drugim čovjekom općine gospodinom Ivicom Perkovićem pokušao dobiti odgovore na pitanja zašto su traženi kod mladih ljudi, koliko se ponose na svoju tradiciju i dobro čuvanje narodnih običaja i kulturne baštine. Čuli smo i o razvojnim projektima koji jačaju mala gospodarstva i OPG-ove te stimuliraju proizvodnju domaćih proizvoda, autohtonih artikala s kojima se ovdje diče jer imaju svoju prirodnu zaštitnicu, dragu i zlata vrijednu Cetinu.