Apolitični

Video o Dubrovniku na YouTubeu koji je podijelio mišljenja… Cijene kao u New Yorku…

Digitalni nomad Johnny FD Jon od 2008. godine putuje svijetom, a svoja iskustva s putovanja dijeli s obožavateljima na društvenim mrežama i na kanalu na YouTubeu, na kojem ga prati gotovo četvrt milijuna osoba.

kao obožavatelj serije “Igra prijestolja”, nije mogao odoljeti i ne posjetiti Dubrovnik. O popularnom turističkom gradu na Jadranu, pak, ima vrlo oprečna mišljenja.

“Dubrovnik je prekrasan grad. Jedno je od onih mjesta koja morate posjetiti, a pogotovo nakon što je tu snimana Igra prijestolja”, kaže Johnny FD u svojem videu po imenu Dubrovnik, Croatia – Over priced & over crowded (Dubrovnik, Hrvatska, preskup i prenapučen)

Johnny FD ističe da Dubrovnik ima svoju zanimljivu povijest, ali da se o njoj može naučiti iz turističke ture koja traje oko 2,5 sati.

“Ostatak čine preskupi restorani, suvenirnice, gužve turista s kruzera i mladenci na bračnom putovanju. To je stvarno sve što tu ima”, kaže ovaj youtuber.

Cijene kao u New Yorku

Da bi dokazao neke od svojih tvrdnji, otišao je po doručak u pekarnicu Holy Burek te odabrao burek s teletinom, koji se prodaje po cijeni od 45 kuna.

Ovaj mali komad kruha košta 6,42 dolara, s nevjericom je istaknuo u videu. Ima dobar okus, ali prošlog tjedna jeo sam nešto slično u Bosni i Hercegovini za šest puta manju cijenu.

Za ručak je sjeo u neki nasumični restoran u Dubrovniku, a obrok platio 40 dolara.

“Obrok je bio dosta dobar, ali ako naručite uz to čašu vina i desert, vrlo lako možete potrošiti 50, 60, 70 ili 80 dolara po osobi, što je vrlo skupo. Pogotovo jer se nalazimo u Hrvatskoj, na Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji.”

“Dubrovnik je skuplji i od Splita, a po cijenama usporediv je s New Yorkom, Havajima i Norveškom“, kaže Johnny FD u svojem videu. Svojim pratiteljima preporučuje da ga svakako dođu vidjeti, ali da na njega ne moraju potrošiti više od jednog dana.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay