Apolitični

[VIDEO] Mirko Sučić o Zavičajnom klubu Tijarica Berlin, životu u Berlinu i…

Mirko Sučić jedan je od onih koji aktivno sudjeluje u radu Zavičajnog kluba Tijarica Berlin, a uspješan je i u ugostiteljstvu.

Premda živi u Njemačkoj (Berlin), već sad zna kako će jednoga dana doći vrijeme povratka u rodnu Hrvatsku.
Zavičajni klub Tijarica
U svom djelovanju društvo se usmjerava u humanitarnom pravcu, pomoći domovini, potrebnima, starima, bolesnima, malima.
Sve je počelo prije 10-ak godina na inicijativu nekolicine Tijaričana, a nakon prikupljanja pomoći za obitelj pok. Ivana Baje Omrčena, idejom o osnivanju Zavičajnog kluba koji bi kao registrirana udruga mogao lakše djelovati u humanitarnim akcijama kao i organiziranim druženjima nas samih u Berlinu! Osnivačka skupština s nazočnošću oko 50-ak Tijaričana održana je 28. 11. 2004 u prostorijama Hrvatske katoličke misije, govori nam naš sugovornik član izvršnog odbora društva, Mirko Sučić.

Mirko Sučić…

Mnogi često postavljaju pitanje zašto su Tijaričani odlični i sposobni hotelijeri, vlasnici restorana i općenito, uspješni ljudi u Njemačkoj? Generacije njih već godinama posluju posebno u Berlinu, prijestolnici europski najjače gospodarske zemlje koja je pomogla i Lijepoj Našoj u trenucima kada je to bilo potrebito. Pomažu oni i svoju Tijaricu, obnavljaju stare kamene kuće svojih roditelja, predaka, grade spomen parkove, a i jednu ulicu u svom kraju popularno su nazvali Berlin Strasse. Mirko nam je istaknuo još neke zanimljivosti i razmišljanja Tijaričana u Njemačkoj, pa i o tom razmišljaju li o povratku u svoju Domovinu.