Apolitični

[VIDEO] Mađarska konzulica Anna Szlanyinka: Dalmacija je predivna kao i njeni ljudi

Mađarska konzulica u Dalmaciji, dr. Anna Szlanyinka, već punih šest godina predstavlja svoju lijepu zemlju u Hrvatskoj koju doživljava kao izuzetno lijepu i atraktivnu, te privlačnu zemlju koju posjećuju turisti iz cijeloga svijeta, pa tako i njeni sunarodnjaci i prijatelji iz Mađarske.
Ljetni period konzulica, inače doktorica prava, službeno boravi u Dalmaciji i predstavlja svoju zemlju na ovom sunčanom i ugodnom području Hrvatske, ali kako nam kaže u gostujućem video intervjuu za Apolitični portal, po posljednji put, jer joj službeni diplomatski mandat istječe za nekoliko dana kada se vraća u svoju zemlju.

Konzulica dr. Anna Szlanyinka

Ostala je zadivljena našom ljepotom, počašćena što je upoznala dobre ljude, pa među njima i svog supruga, kulturu življenja, tradicije i običaje, ukusnu kuhinju, a nadasve kako je na svekolikoj usluzi svojim sunarodnjacima (u dobrim i manje dobrim situacijama) koji ljetni odmor provode na obali Jadrana
Konzulica Anna ističe nam kako joj je jako žao što napušta Hrvatsku, ali se nada ponovnom angažmanu u mađarskom veleposlanstvu u Zagrebu, sretna što je bogatija za nova životna iskustva, pa nam najavljuje jednu vrlo zanimljivu međunarodnu regatu koju organiziraju njeni sunarodnjaci sredinom listopada u kaštelanskom i trogirskom zaljevu. Kao i svi drugi, i naša poštovana sugovornica voli izlaske, druženja i upoznavanje dragih ljudi s kojima je u proteklih, evo sada već šest godina, provodila vrijeme na kulturnim primanjima, zabavnim večerima, prigodnim manifestacijama i međunarodnim programima. Uz čestitke konzulici koja je ove srijede proslavila rođendan, nadamo se u ozračju svoje obitelji i dragih prijatelja, snimili smo razgovor u vinoteci Viola u Gundulićevoj 36 nadajući se da će joj ostati u dugom sjećanju i lijepoj uspomeni kao, uostalom, i cijela Hrvatska.

.