Apolitični

[VIDEO] Kokteli Jure Vojkovića bez granica – sa zlatom, mesom, čokoladom…

Nagrađivani splitski barmen Jure Vojković majstor je i inovator preko 130 koktela, te je prvi u svijetu uspio spojiti miješana pića alkoholnih baza s mesnim okusima.

Tako je osmislio koktel Decimum s domaćim pršutom, koji nosi naziv po rimskom nazivu mjesta Dicmo između Splita i Sinja iz kojeg potječe, kao i kamenice s likerom od čokolade! Na to je koktel majstor posebno ponosan jer, kako često za medije ističe, njihov je posao svakako jedna vrsta umjetnosti i sposobnosti koju zaista tek rijetku mogu dovesti do savršenstva.
U razgovoru za Apolitični portal Vojković otkriva da se pomno priprema za odlazak u Tokio sredinom listopada gdje će se održati svjetsko prvenstvo u pripremanju koktela.

Kokteli Jure Vojković bez granica


Kokteli Jure Vojković zaista su bez granica. Neki koje je dizajnirao znaju biti ukrašeni s maslinama punjenim smrznutom vodkom ili smokvama s lozovačom, a ne libi se koristiti za pića i listiće jestivog zlata koje nabavlja u Švicarskoj. Autor je i najvećeg koktela na svijetu „Ništa kontra Splita” od 210 litara!

Premda Jurine kreacije većinom slave hedonistički način života, napomenimo da je Vojković prošao težak put kako bi stekao znanje i umijeće da bi bio u svjetskom vrhu koktel majstora. Svakako mu poželimo veliku sreću i umješnost u daljnjem angažmanu u Japanu kako bi se za Hrvatsku i njene umjetnike moglo čuti što dalje.

Ne propustite pogledati što nam je Jure još otkrio u razgovoru.