Apolitični

[VIDEO] Jakov Vetma s timom razvija Klis kao mjesto ugodnog življenja (1. dio)

Jakov Vetma s timom razvija Klis kao mjesto ugodnog življenja, u to se možete uvjeriti ako posjetite ovo sve traženije mjesto odah tik do Splita.

Klis se utkao u splitskom zaleđu, a kada dođete na njegovu povijesnu tvrđavu cijeli Split i otočje srednjeg Jadrana kao da vam je na dlanu. Nastalo je podno srednjovjekovne tvrđave, a povijest tumači kako je naziv došao od klisure na kojoj je izgrađena ova turistički prepoznata impresivna utvrda.
Klis, kao brdo oko kojega se razvilo naselje Klis, najpoznatije je po svojoj tvrđavi koja je jedan od simbola hrvatskog otpora u vrijeme prodora Turaka. Promatran iz Splita, vrh Klisa djeluje kao hrid s čije zapadne strane se pruža Kozjak, a istočne Mosor. Ujedno je predstavljao prijevoj koji je spajao Split za zaleđem, odnosno Zagorom.

Jakov Vetma s timom razvija Klis…

Tu ulogu ima i danas jer njime prolaze stara i nova cesta iz Splita prema sjeveru, odnosno spoj prema novoj autocesti. U sastavu općine nalazi se 9 naselja : Broćanac, Brštanovo, Dugobabe, Klis, Konjsko, Korušce, Nisko, Prugovo i Vučevica i na njih je podjednako ponosan mladi načelnik općine Jakov Vetma za kojeg ističu da je jako sposoban te je, otkako je postao prvi čovjek ovog turističkog mjesta, okupio mladost, znanje i struku i neupitno poboljšao uvjete življenja na ovim prostorima. Projekti, vanjska rasvjeta, turističko oživljavanje stare tvrđave, infrastruktura, poduzetnički inkubator, samo su neki od zahtjevnih pothvata koji su Klis gurnuli na ljestvicu traženih općina koju posjećuju domaći i strani gosti, turisti iz europskih zemalja, mladi poduzetnici , povjesničari i drugi.


Posjetivši Klis razgovarali smo načelnikom tog grada, Jakovom Vetmom koji blago, ali jasno ističe da su mladi budućnost u koje valja ulagati, te da je nužno upijati nova znanja i iskustva kako bi se ovo mjesto što kvalitetnije razvilo i postalo ljepše, bogatije i ugodnije za život.
Pogledajte 1. dio priče iz Klisa i uvjerite se u to sami.