Apolitični

[VIDEO] Jača cikloturizam u Dalmaciji, zaradite na njemu

Jača cikloturizam u Dalmaciji, zaradite na njemu

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i županijski Biciklistički savez kao partneri priredili su zanimljivu prezentaciju na kojoj su turističkim djelatnicima, ugostiteljima, vlasnicima agencija i drugim zainteresiranima govorili o prednostima cikloturizma.

Potvrdili su kako moraju biti uređeni bike & bed objekti, što sve mora imati takav smještaj te kako dočekati i ugostiti cikloturiste kojih je sve više i više bez obzira na turističku sezonu.


Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, kaže kako zadnje tri godine intenzivno rade na razvoju cikloturizma, pa naša županija danas ima 3500 kilometra uređenih biciklističkih staza, a do kraja ožujka trebalo bi se urediti još 1500 kilometara. Što krasi ovu vrstu turizma i zbog čega zaljubljenost u ovo malo limeno prijevozno sredstvo, pojašnjava gospodin Stella za Apolitični portal.

Inače od cikloturizma Splitsko-dalmatinska županija zaradi milijun eura, a 2014. smo bili na nuli – kazao nam je Denis Špadina iz županijskog Biciklističkog saveza, okupljenima u hotelu Park. Svi se trebamo potruditi, a posebno oni djelatnici koji se bave razvojem i podupiranjem cikloturizma i na njima je da unovče ovo što su oni do sada napravili. Za naš portal Špadina potvrđuje kako je uvjeren da će sljedeća godina lučiti bolje cikloturističke rezultate jer sve više gostiju žele na ovakav način uživati u prirodi, ljepotama Dalmacije, na otocima, ali i u gradovima.

Dodao je da većina cikloturista destinaciju odabire putem interneta, a oni koji su zainteresirani za bavljenje ovakvom vrstom turizma sve potrebne informacije mogu naći na web stranici www.dalmatia-bike.com.

Evo priče…