Apolitični

[VIDEO] Gerard Denegris: uživam u promociji Francuske u našem gradu

Hrvatsko- francuska udruga u Splitu u svojoj dugogodišnjoj tradiciji njegovanja hrvatsko-francuskih kulturnih veza i promoviranja frankofonije provodi tečajeve francuskog jezika za sve uzraste s mogućnošću stjecanja međunarodno priznate diplome i organizira brojne i raznovrsne aktivnosti tijekom cijele godine.

Gerard Denegris zaista uživa u promociji Francuske u Splitu, to se može vidjeti na prvi pogled kad upoznate ovog  intelektualca, društvenjaka koji na  zanimljiv i edukativan način posebno u ljetnom dijelu godine svojim Francuzima koji  poslovno i turistički dolaze u grad podno Marjana pomaže oko nekih  potrebitosti. Atraktivna lokacija u središtu grada s bogatom knjižnicom i izložbenim prostorom, dobra suradnja s kulturnim institucijama grada Splita, s Francuskim veleposlanstvom u Zagrebu i s Fondacijom AF Paris, otvorenost za inicijative sugrađana i potrebe članova, naša dinamična Udruga predstavlja nezaobilazan subjekt kulturnog života našeg grada, posebno u ožujku, za Dane frankofonije kada se tijekom dva tjedna svakodnevno izmjenjuju događanja za svačiji ukus i interese.

Gerard Denegris: uživam u promociji Francuske u našem gradu

Zanimljiva aktivnost i kulturno te društveno djelovanje hrvatsko- francuske udruge u Marmontovoj na zadovoljstvo obiju zemalja, ponukalo nas je (Apolitični portal i Terracon TV) da posjetimo ovu značajnu splitsku udrugu i u razgovoru s nekadašnjim šefom protokola grada Splita i počasnim konzulom Francuske u Splitu Gerardom Denegrijem saznamo dodatne zanimljivosti. Rado nam je na početku druženja istaknuo kako se rodio 1946. godine u francuskom Creteilu (Val-de-Marne), a cijeli je život proveo u ovom atraktivnom mediteranskom gradu, te da mu je „čast i obveza da na neki način predstavlja Francusku u gradu u kojem je i sam odrastao”. Gospodin Gerard Denegris s zadovoljstvom nas je ugostio u udruzi u kojoj provodi naviše vremena.

Video: Teo Peričić