Apolitični

[VIDEO] Film „Ima li koga” oduševio publiku

Film „Ima li koga” priča je od tridesetak minuta koja prati mladića koji je spletom nesretnih okolnosti odrastao u Domu za nezbrinutu djecu.
Pljeskom svim sudionicima u kinoteci Zlatna vrata ispraćena je premijera filma „Ima li koga”, prema izvornom scenariju prof. Slobodana Uzelca, u režiji Joška Jerončića. Glavnu ulogu u filmu tumači student treće godine Glumačke akademije, koji je zbog nesretnih okolnosti odrastao u Domu za nezbrinutu djecu. Dom ga je ohrabrio, izgradio i podigao kao dobrog mladića, pomorca koji se nakon što je „odradio more” vraća u svoj rodni grad, ali nažalost, tamo ne nalazi prijateljsku podršku i pozitivno ozračje. Nadao se nečemu drugom, no institucije, ali i dojučerašnji prijatelji nisu ono čemu je pozitivno razmišljao. Ipak, priča nema tužan kraj, ali ostavlja prostora za razmišljanje.

Što još kažu za film „Ima li koga”

Kako je rekao uvodno profesor Uzelac, film je apel da se obrati pozornost na djevojke i mladiće slične sudbine.

Jerončić je istaknuo kako su radili s punim srcem vjerujući u rezultat, a da je posebno bilo zanimljivo vidjeti mlade splitske snage ujedinjene sa starijim glumcima.
– Jedino mogu sa žaljenjem konstatirati da nemamo više prilike za dramsko-igrane formate u Splitu jer potencijal imamo – poručio je. Duhovito je kazao kako je mladom studentu, koji je utjelovio pomorca odraslog u Domu, najveći problem bio naglasak, s obzirom na to da je Dubrovčanin, ali nije „bježao od sebe”.
Inače, kako je film nastao u produkciji TV Akademije, koprodukciji Televizije Jadran i uz veliku pomoć Umjetničke akademije u Splitu, publici se obratio i predsjednik Upravnog vijeća TV Akademije, Stipe Latković.
Dodajmo kako su na filmu „Ima li koga” surađivali i Branko Ivanda, Milan Štrljić, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Snježana Sinovčić, Monika Vuco, Katarina Romac, Ivan Baranović, Jasna Utrobičić, Ratko Glavina i Nikola Ivošević.

Evo što su nam za Apolitični portal po završetku hrvatske premijere kazali nekadašnji potpredsjednik hrvatske Vlade i sveučilišni profesor te potpisnik izvornog scenarija ovog filma, Slobodan Uzelac, i još jedan profesor, ali na Filozofskom fakultetu u Splitu koji osobito cijeni umjetnost, Goran Sučić. Hvale za mlade studentske glumačke snage ne manjka, što je i zasluženo.