Apolitični

[VIDEO] Domestic Split Festival jači od juga i lošeg vremena

U lipnju je Split ispunjen sajmovima, manifestacijama i drugim gospodarskim izložbama koji plijene pozornost gostima, stranim i domaćim. Jedan od njih je Domestic Split Festival…

Domestic Split Festival započeo je na Rivi po ne baš ugodnom vremenu, jako jugo je pričinjavalo podosta problema izlagačima koji su se ipak snašli promovirajući svoje proizvode, rukotvorine, artikle iz domaće radinosti, a Splićani i gosti će ih moći razgledati( kupiti) do 19. lipnja. Riječ je o manifestaciji koja promovira i prezentira domaće proizvode i rukotvorine izlagača iz cijele Hrvatske uz goste iz nekih susjednih zemalja, ali i folklorne nastupe, klapske programe, kulinarske radionice i prezentacije starih zanata te tako štujući našu kulturnu baštinu i običaje.

Domestic Split Festival jači od juga i lošeg vremena


Zašto baš ovo vrijeme sajma, odgovaraju iz organizacije, „jer smo ga uskladili s dolascima velikih kruzera u splitsku luku s ciljem da u danima kada je grad već pun turista omogućimo posjetiteljima ponudu kvalitetnih rukotvorina, domaćih proizvoda, suvenira, svega onoga što ovakve manifestacije čini jedinstvenim i prepoznatljivim ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Živosti Domestic festivala doprinijet će i prezentacije starih zanata udruga koje dolaze iz svih dijelova Hrvatske, ali i gostiju iz Slovenije koji će prezentirati stare zanate na Rivi za vrijeme festivala.”
– Ako ste proizvođač domaće hrane, domaća radinost, obrt, OPG, izrađujete rukotvorine, vlastite kreacije, inovacije… Domestic Split je pravo mjesto da prezentirate svojih ruku djela – ovdje nema mjesta konfekciji. – poručuje Marija Stančin Mijanić, voditeljica projekta. Bilo je tu šljiva, jabuka, poljičkog soparnika, sokova od različitog voća, biljaka, čajeva, mirisnih rakija i drugih biljnih napitaka. Uostalom kamerom smo prošetali Rivom i za vas koji niste u mogućnosti posjetiti Domestic Split Festival priredili ugodnu video razglednicu. Uživajte.

Video: Teo Peričić