Apolitični

[VIDEO] Beč ima konje, a Split… vlakiće

Beč ima konje,Venecija gondolijere, a Split… vlakiće. Mornarski plavo-bijeli vlakići odličan su način da upoznate Split ili da s djecom provedete zabavno vrijeme na zraku umjesto šetnje po uzavrelom asfaltu.

U cilju obogaćivanja turističke ponude grada Splita, utvrđene su posebne tri rute turističkih vlakića radi panoramskog razgledavanja najznačajnijih gradskih znamenitosti. Zainteresiranih za panoramsko razgledanje ima posebno ljeti i to kod stranih gostiju koji brzinom vlakića do 20 kilometara na sat mogu „na miru” razgledati gradske znamenitosti i povijesne vrijednosti. Međutim, i neki splitski vrtići ukomponirali su vožnju ovim vlakićima u jednodnevne izlete, tako da malo tko u Splitu ne zna o kakvoj se vožnji i vlakićima radi.

Vlakići kao dio splitske turističke ponude

Dio je to manje konvencionalne ponude turističkog razgledavanja grada šireg dijela grada, osim užeg centra koji se još može razgledati i s rikšama, segway-ima i tko zna kakvim još prometalima u dogledno vrijeme. Možda i sami dobijete ideju, tko zna?
Ali dotad, poslušajte što kaže vozač jednog od simpatičnih splitskih vlakića kada su u pitanju ozračje i iskustvo druženja s onima koji se odluče na ovu varijantu – povjetarac-u-kosi – razgledavanja jer Beč ima konje, a Split… vlakiće.